Ryususi
(c) Takumi Ota
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Ryususi
延床面積:38.71㎡
内装工事
築地場内から豊洲に移転される人気のお寿司屋「龍寿司」の新店舗として計画した。
移転先の店舗に築地場内時代に先代が残されたアイデンティティーをどのように残し伝えていくかが一番重要な課題となった。そこで私たちは、龍寿司の以下の特徴に注目した。
1)先代の独特な筆跡が残るネタ札
2)天然大理石のカウンター
3)素材感がある内装。
そこで、それぞれ、
1)は先代の筆跡をスキャンして新しいネタ札として再生
2)は天然芦野石のカウンターとして継承
3)は天然銅板を扉に仕様する
など、防火規制が厳しい豊洲市場の中で、できる限り温かい素材を感じる店舗を目指すと同時に、築地での「龍寿司」を贔屓にしているお客様から以前と変わらず愛されるお店になれば考えた。
The restaurant was planned as a new location for the popular sushi restaurant Ryu Sushi, which was to be relocated from the Tsukiji site to Toyosu.
The most important issue was how to preserve and convey the identity left behind by the predecessor during the Tsukiji site era to the new restaurant. We therefore focused on the following characteristics of Ryu Sushi
(1) Neta-fuda, which still bears the unique handwriting of the predecessor
2) Natural marble counters.
3) An interior with a sense of materiality.
So, respectively,
(1) scanned handwriting of the predecessor and reproduced as a new neta tag
(2) succeeded as a natural Ashino stone counter
(3) Natural copper plate is used for the door.
The aim was to create a restaurant with a feeling of warm materials as much as possible in the Toyosu Market, which has strict fire regulations, and at the same time to be loved by customers who have been regular customers of Ryu Sushi in Tsukiji, just as before.